Mekanik Kriko İçin El Yapımı Şarjlı Matkap Aparatları

Merhaba sevgili hobi garajcıları veya ustalar. Daha önce 12volt kriko incelemesi paylaşmıştım. Kısaca gereksiz pahalı olduğunu hatta çokta sağlam olmadığını dile getirmiştim.

Bir yandan da bunun ihtiyaç olduğuna karar verdim ve hem daha hızlı hem neredeyse bedava hem de daha sağlam çözümler buldum. Uzatmadan konuya giriyorum Çözümler;

 Tavan kancası ile

Tavan tipi askı kancasını  matkaba direk takarak oldukça verimli bir sonuç elde edebilirsiniz.5-10 liraya aldığınız bir kanca gayet güzel iş yapıyor. 

Fotoğraf ve video 

 

 

 

 

 

Allen Anahtar ile  

 

 

 

 

Kullanmadığınız bit’s e uygun 5 numara allen anahtarla kanca kadar randımanlı olmasa da biraz daha salınımlı yine nispeten randımanlı bir ürün elde edebilirsiniz. Sadece matkapla değil görseldeki ufak bits tipi şarjlılarla açma imkanı sağlar. Allen anahtarı biraz daha büker hatta allen şeklini biraz daha yuvarlar kanca haline dönüştürürseniz. Daha az salınım yapar.

 

 Lokma Anahtar ile

 

 

Bits tipi veya lokma tipi 13-15-17 numara gibi kullanılmayan yıpranmış veya çok pahalı olmayan bir lokma ucunu görseldeki gibi kesmek suretiyle Bits veya matkap tipi bir çevirici elde edebilirsiniz. Uç büyük olursa ortasından delik açıp tamamen sabitleme olanağı da verir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bunu yapmanın 100 farklı yolu var. Yurt dışı sitelerine buna benzer aparatları 10-15 dolar civarı paralardan satıyorlar.

Söz konusu aparat;

 



 

İsterseniz lokmadan buna benzer daha profesyonel bir aparatta yapabilirsiniz.

 

 

Kısacası el yapımı çözümler oldukça basit ve oldukça kullanışlı sonuçlar elde edebiliyor. Ne 12volt krikoya gerek var nede başka bir şeye. Elinizde bir şarjlı matkap varsa rahatlıkla bu ürünü kullanabilirsiniz.

 

12 volt kriko konusunu okumak isteyenler için

 

https://www.endurokan.com/2021/05/09/12volt-elektrikli-kriko-incelemesi-12volt-kriko-almak-mantikli-mi/

 

Keyifli çalışmalar

Atakan Demirtürk

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir