Hakkımda

Atakan Demirtürk Kimdir?

Merhabalar Aslen Zonguldaklıyım .İstanbulda ikamet ediyorum.
2013 Senesinden bu yana da motosiklet kullanıyorum.

Hayatımın her döneminde teknik konulara el yapımı cihazlara ilgi duydum. Motosikletin hayatıma girmesi ile birlikte bu teknik yönelimimin bir kısmı da motosikletle birleşti.
Motosiklete başlarken aklımdaki şey sadece motosiklete binmekti.


Sonra anladım ki;

Araba gibi 10bin kilometrede bir yağını suyunu bujisini değiştirip kullanabileceğiniz bir taşıt değil.

Kullanıcıya özel ayarları olan farklı bir alet (Debriyaj ayarı, zincir ayarı, amortisör ayarı, cam yüksekliği, çanta büyüklüğü gibi)
İstediğiniz kadar  ben anlamam beceremem öyle şeyler diyebilirsiniz.

Bugüne kadar 5-10 yıldan fazla motor kullanmasına rağmen. Zincir ayarı yapmadım debriyaj ayarı yapmadım far ampulü değiştirmedim diyen bir motosiklet sürücüyle karşılaşmadım. Bir şekilde eliniz değiyor.

Bu blokta bunun biraz daha ilerisine gitmeyi hedefledim. Amatör bir kullanıcı ve garaj sahibi olarak. Başıma gelen genellikle kendi onardığım veya ustamın onardığı arızaları da yapılış aşamaları belirtileriyle beraber raporlayıp sizlere sundum.
İnternette hep şunu görüyoruz. Arıza yaşayanlar hemen internette aratıyorlar. Cevabını alıp kaçıyorlar..
Paylaşayım nasıl çözdüğümü anlatayım ki aynı sorunu yaşayan diğer arkadaşlarda faydalansın düşüncesi yok.
Ustalar desen bunu ticari bir faaliyet olarak gördükleri için anlatmamakta haklılar.
Ama bulunduğu şehirde hatta ülkede iyi bir servis ağı bulunmayan çok motorcu var..

Eğer ki sizde bir gezginseniz ve de Anadolunun ücra köşesinde motorunuz bozulursa oradaki Mehmet usta daha önce transalp,tenere,v-strom sökmemiş olması çok muhtemeldir.

Uzun yol sürücüleri aşinadır bu duruma büyükşehirlerde yüzüne bakılmayan  motorlar küçük şehirlerde ferrari porshce edasıyla karşılanıyor.

Motosiklet araba gibi değildir bozulduğunda kaskonuzun çekicisini arayıp en yakın yetkili servise çekmesi için arayamazsınız. Çekiciyi beklerken kapıları kilitleyip içinde uyuyamazsınız.

Nedir benim amacım;
Bir parçanın nasıl çalışması gerektiğini nasıl davranışlar sergilediğini bilirseniz programınızı ona göre yaparsınız yolda kalma olasılığınız yine azalır.
Arıza çıkarmadan periyodik bakım adı altında yenilersiniz. Çünkü olası bir yolda kalmada muhtemelen değişecek parçadan çok daha fazla çekici/konaklama parası harcarsınız. Tatilinizde heba olur.

Önemli olan bozulduğunda tamir edebilmek değil. Önemli olan bozulmaması veya doğru zamanda kontrollü şekilde bozulması. Sonuçta her parçanın bir ömrü var.
Zaten mobil alanlardayken yani bir tamirhanede değilken birçok parçanın onarımını ve değişimini yapmak mümkün değil.

Bende bakımlarımı ve onarımlarımı ihtiyaç duyabilecek insanlar için paylaşmaya karar verdim. Zamanla teşekkür mesajları arttıkça motivasyonumda arttı.
Bu blok sayesinde yolda kalsam bana kapısını açacak veya şehrine uğradığımda ziyaret etmem gereken çok insanla tanıştım.
Vesilesiyle de kendilerine tekrar teşekkürlerimi sunarım.

Yazıdan anladığınız üzere herhangi bir şekilde motosiklet ustası değilim ücretine mukabil tamirat gerçekleştirmiyorum. Bloğun amacı tamamen sizlere yardımcı olabilmek. Bunun dışında sormak istediğiniz yardımcı olmamı istediğiniz veya paylaşmamı istediğiniz hatta eğer yakınsa fiziksek yardım istediğiniz konularda benimle lütfen irtibat kurun.

İletişim bölümünden bilgilerime ulaşabilirsiniz.
İlave olarak;
Eposta;
[email protected]
https://www.instagram.com/endurokan/
https://twitter.com/endurokan

Adreslerinden bana ulaşabilirsiniz Keyifli sürüşler dilerim..

 

 

Atakan Demirtürk Suzuki v-strom dl650 Kar altında