250cc Motorlar Her Şey İçin Yeterince Büyük Mü?

Doğru motosiklet seçmeye gelince, işler her zaman çok net değildir. Özellikle motor hacmi söz konusu olduğunda. “ Yeterince büyük ne demek? için ne kadar büyük olmalı? “ Gibi farklı sorular ortaya çıkıyor. Veya “Bu otoyol için yeterince büyük mü? “

 

 

 

 

Bunlar özellikle 250cc motosikletler söz konusu olduğunda bir sonraki motosikletini seçen bir çok sürücünün kendisine soracağı sorulardan sadece birkaçı.

 

250cc motosikletler yeterince büyük mü? 250cc’lik motosikletlerin çoğu, 120  ila 160km/ saat arasındaki hızlarda rahatça seyahat edebilecek kadar büyüktür. Bununla birlikte, bazı 250cc motosikletler, otoyol trafiğine güvenli bir şekilde ayak uyduracak kadar güçlü olmadıklarından, uzun yollarda çok lezzetli olmayabilirler.

 

 

Elbette, 250cc’lik bir motosikletin performansını ve sürücünün taleplerini karşılamaya yetip yetmeyeceğini birçok farklı faktör etkileyebilir. Öyleyse daha derinlemesine bir göz atalım.

 

 

250cc motosikletler ne kadar hızlıdır?

 

 

Çoğu sürücü genel kullanıma baktığında 250cc motosikletleri yavaş ve sıkıcı bulur. Ve 250cc motorlar gerçekten çok güçlü olmasalar da bu kadar olumsuz bir imajı kesinlikle hak etmiyorlar.

 

 

250cc bir motosikletin düz bayır demeden rahat konforlu bir şekilde koruyabileceği ortalama hızları 120-130km/h aralığıdır.

 

Ortalama Sıfırdan yüze 8-10 saniye arasında ulaşırlar.

Yamaha mt25 in 170km hız yapabilmesi onun dağ bayır sürekli hiç durmadan bu süratleri koruyabileceği veya bu süratte keyifli bir şekilde motosiklet kullanabileceğiniz anlamına gelmiyor.

 

 

 

Motorun son sürati sadece beygirle doğru orantılı değildir. Silindir sayısı, Güç/ ağırlık oranı, aerodinamik koşullar , binici ağırlığı , lastik boyutu ve dişleri gibi etmenlerde vardır.

 

 

250cc motosikletler uzun mesafe sürüş için yeterli mi?

 

 

Daha güçlü motorlara sahip motosikletlere kıyasla 250cc motosikletlerde uzun mesafeli yolculuklar, özellikle çok fazla rüzgar varsa daha yorucu olabilir.

 

 

 

Genellikle 250cc motosikletler hafiftir, bu da düşük rüzgar koşullarında şehir içi yollarda sürerken iyi bir şey olabilir, ancak otoyolda – özellikle kuvvetli rüzgar varsa – bu bir güvenlik sorunu olabilir.

 

 

 

Bazı 250cc motosikletleri uzun süre kullanmak çok rahatsız edici olabilir. Örneğin, bazı sürücüler onları çok yorucu ve rahatsız bulacaklar ve bir seferde bir 2 saatten daha uzun süre süremeyeceklerdir.

 

Çoğu modern 250cc motosiklet, günlük işe gidip gelme söz konusu olduğunda çoğu sürücünün ihtiyaçlarını karşılamaya yeterlidir. Bununla birlikte, uzun mesafeli yolculuklar 250cc’lik bir motosiklette çok rahat olmayabilir.

150cc kadar öldürmezler 600cc kadar güldürmezler.

 

Sorunun cevabı kısaca uzun mesafe sürüş için yeterlidir olacaktır. Ama konfor eşiği biraz daha aşağıda olabilir.

 

250cc motosikletler yeni başlayanlar için yeterli mi?

 

 

 

250cc motorlu motosikletler yeni başlayanlar için iyidir. 250cc motosikletler genellikle oldukça hafif, çevik, kontrolü ve manevrası kolay olduğu ve yüksek hızlara çabuk ulaşmadığı için yeni başlayanlar için mükemmel bir seçimdir.

 

 

Çoğu durumda, 250 cc’lik bir motosiklet, yeni başlayan binicilerin sürüş becerilerini konforlu ve güvenli bir şekilde öğrenmelerine ve geliştirmelerine olanak tanır.

 

Yeni başlayanlar daha fazla sürüş hatası yapar ve daha düşük hacimli bir motosikletin sonuçları genellikle daha güçlü motosikletlerden daha küçüktür.

 

 

250cc motosikletler deneyimli sürücüler için yeterli mi?

 

Çoğu modern 250cc motosiklet, rahatsız edici titreşimler ve deneyimler olmadan daha yüksek hızlarda rahatça kullanılabilir.

 

 

Ancak 250cc’lik bir motosikletin deneyimli bir sürücü için yeterli olup olmayacağı tamamen sürücünün tercihlerine, sürüş tarzına bağlıdır.

 

 

250cc’lik bir motosiklet, güçlü ve hızlı bir motosiklet değil, daha çok şehirde ve ara sıra otoyolda kullanmak için kullanabilecekleri bir motosiklet arayan sürücüler için mükemmel olabilir.

 

 

Bununla birlikte, 250cc motosikletler, daha güçlü, daha yüksek bir üst uca sahip bir şey arayan ve otoyol hızlarında devir sınırlayıcıya çarpma konusunda endişelenmek istemeyen sürücüler için yeterli olmayabilir. Otoyol seyahati yapmak zorunda olan insanlar genellikle 250cc motosikleti sinir bozucu ve trafik akışına ayak uyduracak kadar güçlü bulmazlar.

 

 

 

250cc motosikletler daha uzun boylu ve daha iri kalıplı sürücüler için yeterli mi?

 

 

Uzun ve iri kalıplı sürücüler 250cc bazı motosikletleri sürmeyi çok rahatsız bulabilirler. Bununla birlikte 1.85ten daha uzun sürüler 250cc motosikletlerde biraz sıkışık hissedebilirler.

 

Yada aynı şekilde kısa boylu bir sürücü touring sınıfı bir motosiklet kullanmakta oldukça zorlanacaktır.

 

Kısa ve uzun cevabı kesinle sürebilirsiniz. Hangi sınıf olursa olsun amortisörü ve lastik deseni müsade ettiği sürece küçük ve daha hafif motosikletler daha ağır motosikletlere göre dozlaması daha kolay ve daha yüksek yol tutuşuna sahip olurlar.
Videodaki hanım kızımız v-strom sahibi.  ekipte daha çok honda crf 250 var . Kızımız v-stromun yanaklarını yerden kaldırmıyor maşallah arazide habire deviriyor. Crfler patır patır gidiyor.

Demem o ki uzun yol seviyorsanız ama uzun yolların sonunda araziye de girecekseniz doğal güzellikleri görmek için. O zaman 250cc nin ekmeğini inanılmaz derecede  yersiniz. 650cc ler ağlarken siz patır patır gidersiniz.
Bu arada kendisi çok tatliş bir kadın. Dünyayı geziyor videolarını incelemenizi tavsiye ederim.

 

 

Keyifli Sürüşler Dilerim

 

 

 

4 comments

  1. 250 cc motor almak istiyorum.
    Cross ve ya Enduro düşünüyorum.
    Büyük firmaların sayfaların da,bile bulamıyorum.
    Arkadaşlar rks 250 öneriyor.
    20-35 bin arası,hangi markayı önerirsiniz!
    Nerede?Bulurum!

    • 2.el Olarak ayırdığınız bütçeyle güzel bir motosiklet almanız mümkün. Sıfır çin menşeili öneride bulunmak pek mantıklı gelmiyor. 2.sle yönelmenizi önerebilirim..

  2. Selamlar. Beverly 350 sport touring hakkında neler söylersiniz? Uzun yol için tavsiye eder misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

    • Merhabalar öncelikle kullanmadım fazla bilgim yok. Ama beverly serileri genel olarak güzel motosikletler. Motor gücüde fazlasıyla yeterli gelecektir tavsiye ederim. Neden olmasın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir