Motosiklet Depo üzeri Mp3 Player Tutucu Yapımı

Merhaba arkadaşlar çok basit ama bir o kadarda yarar sağlayan pratik bir çalışma ile karşınızdayım.

Uzun yollarda motosiklette müziksiz yapamıyorum.Hem sık sık müzik değiştirmek hemde yeri geldiğinde sesi açıp kısmak motosiklet tepesinde malesef biraz zor oluyor.

İnterkomunuz olmadığını varsayarak devam ediyorum.

Telefon tutucuya takıp müzik dinlesek?
Telefonumun navigasyon ekranı olarak sürekli kalmasını istiyorum.Naviyasyon açıkkende müzik değiştirmek tekrar eski menüye dönmek  zor.
-60Km üzeri süratlerde Telefon tutucusundan kaska kadar uzanan kulaklık rüzgarda sürekli dönüyor görsel rahatsızlıktan öte bir kaç aya kalmaz kulaklık bozulmasına sebeb oluyor.
Motordan Kalkıp Arka Çantadan bir şey alacak olsanız her defasında telefonu çıkartmak veya kulaklığı söküp takmanız gerekiyor.

Ben çareyi Din ve Devlet  işlerini birbirinden ayırmakta buldum.
Navigasyon için telefon.Müzik içinde ipod

Hayatımın Her döneminde mp3 çalar ve ipod hastası olmuşumdur.Sadece müzik için üretilmiş bir cihaz mesaj gelmez telefon çalmaz sadece müzik listenize ve cihaza odaklanırsınız..hepsinden öte Pilleri telefonlara göre çok daha uzun süreler dayanabilir.

Philips gogear Raga Motosiklet tutucusu yapımıPhilips Gogear Serisi müzik çalarım.Çok hafif olması çok çok küçük olması.Düğmeli olması nedeniyle eldivenlede çok rahat kullanılabiliyor.
Pil süreside 15 Saat civarında.4500Km lik karadeniz turum boyunca sadece  2-3 kere şarj etme gereği duydum.

 

 

3m Command Cırt Bant İle Motosiklet mp3 player tutucu yapımı
3m Cırt Bant Bir pakette 3-4 çift kadar var bize bir tanesi dahi yeterli geliyor..
10tl civarında bir  malzeme.
Bi yandan sağlam diğer yandanda çok kolay sökülüp takılabilir.

 

 

 

 

Geldik uygulanmış haline..

IMG_6321.JPG

Mp3 Playerin çok çok hafif olması ve motosikletimin rüzgar korumasının iyi olması sebebiyle oldukça sağlam duruyor.

Bu şekilde 4.5-5k kilometre yaptım hemde karadenizin bol virajlı çoğunlukla stabilize yollarında.Yerinden çıkma yok. Kulaklığın kablosunu montumun içinden geçiriyorum salınımda yapmıyor.Ve dilediğimde depo üzerinde veya elimdeyken müzik aç kapa değiştir işlemlerini yapabiliyorum.

Eliniz kolunuz çarpar ayrılabilir..
Yerinden çıksada müziklarım çok hafif olduğu için ve kablo fazla uzun olmadığı için bacaklarımın üzerinde kalıyor.Düşüp kaybolmuyor.

Bundan önce 3d-printerle bu müzikçalara gidon tutucu tasarımı yaptım.Ancak kablo aşırı sallanacağı için ilk bir kaç deneme baskısından sonra vazgeçtim.

Oldukça basit şekilde işimi çözdüm.Gereklimi değil mi ? diye tartışılabilir ancak beni aşırı düzeyde tatmin ettiğini söylemekte fayda var.

Bazı scooterlar Ön gösterge Panellerine bu cırt bantı uygulayıp telefonlarınıda oraya yapıştırabiliyorlar.Dikkatli yapıldığında telefon tutucu kadar güvenli olabilir.
Gösterge paneline zaten bir miktar sıkışmış oluyor.Rüzgar almıyor.Üzerine birde cırtlayınca oldukça sağlam olabiliyor.
Yinede Telefonların ortalama bir motosiklet parası olduğu şu dönemde insan sebebi neydiki neden böyle bir şey yapasın demekten kendini alıkoyamıyor.
Ne derler Hani Zorda kaldınız navigasyona ihtiyacınız var ve telefon tutucunuz kırıldı Birazda yol özürlüsünüz diyelim..Amiyane tabirle “Yoklukta gideri var” Denebilir.

6da04e010c76e85634c1d92549f06630.jpeg
Belirtmeden geçmek istemedim Tek müzik çalarım bu değil İpod nano 7’den sandisk sansa serilerine kadar 5 e yakın müzik çalarım var.Sanırım birazda sevgiden geliyor benim durum.
Solda Gördüğünüz İpod nano 7 modelim  Karabina şeklinde kancalı bir kılıfı var.Sırt Çantalarından pantalon askılarına bir çok yere takılabiliyor.Böylelikle doğa yürüyüşlerinde Veya yine motosiklette kullanıyorum.
Günümüzde mp3 çalar kullanan kalmadığı için ipod serisini saymaksaz diğer markaları 20-30-40tl gibi bedellere 2.el olarak temin etmek çok mümkün yani ucuz bir hobi..

Motosiklette müzik dinlemek;

Kimine göre çok tehlikeli kabul edilebiliyor.Ben çevreyi yeteri kadar duyduğuma inanıyorum yeri geliyor uzun yolda günde 10 saat sürüyorum.Müzik olmazsa sıkılmaktan sürebileceğimi hiç sanmıyorum.Kişiden kişiye değişen bir durum seneleri geçtim.Yaklaşık 100bin kilometredir dinlerim.Negatif etki yaşamadım henüz..

Dilerim keyif almışsınız.Uygulayan arkadaşlar Örnek fotoğraflar gönderebilirlerse onlarıda konuya ekleriz.
İyi günler Keyifli sürüşler dilerim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir