Motosiklet Gaz Kolu Kontrol-Sabitleme Aparatı İncelemesi

Merhaba sevgili motosiklet sürücüsü arkadaşlarım.

Şu bir kaç senedir meşhur olan plastik gaz kolu aparatından bende bahsetmek istedim.

Yazı İçeriği;

    • Gaz kolu aparatının ölçüleri ve montajlanması
    • Gaz kolu Aparatı Güvenli mi?
    • Fayda ve Dezavantajları nelerdir?

 

Ölçüleri Ve montajlanması

 

Ürün evrensel bir ürün Yani ince veya kalın tüm motosiklet elciklerine uyumlu bir ürün. Kalite kalite değişmekle birlikte çok fazla para vermenin de bir anlamı yok hemen hemen hepsi değişiyor.

 

Fotoğraflara tıklayarak daha geniş ekranda açılmasını sağlayabilirsiniz.

 

 

Montajlama konusuna gelirsek elciğin herhangi bir yerinden tercihen en sağ kısmından ağzını açabildiğimiz kadar açıp elciğin üzerine geçiriyoruz. Genel olarak kendi sağladığı esneklikle beraber Elciğe oturuyor.

 

Elciğin üzerinde hareket ettirmek için ise. Gaz kolunu çekme yönünün tam tersine yönüne çevirerek istediğimiz konuma getirebiliyoruz. Yani Gaz kolunu kapatma yönünde fazladan kuvvet uygulayarak her açıya getirmek mümkün.

 

Kullanılmadığı durumlarda da size engel olmayacak bir açıya getirilip o konumda bırakılabilir ben öyle yapıyorum. Böylelikle sürekli sök tak yapma derdinden veya takarken kırılma riskinden arınmış oluyorum.

 

İdeal Ayar diye bir şey yok. Kullanım açınıza motorun gücüne gazı ne kadar açtığınıza bağlı olarak ayarlamalar yapılır. Bu durum tamamen keyfinize kalmış. Zaten sürüş esnasında bile ters yöne çevirerek rahatlıkla ayar yapılabilir.

 

Güvenli mi?

 

Normal şartlar altında güvenliği engelleyen bir unsuru yok. Sonuçta sadece bastırdığımız sürece gaz kolunu ittirmemizi kolaylaştıran bir çıkıntıdan bahsediyoruz.

Ancak hatalı bir ayarla gaz kapattığınızda çok yukarda kalırsa gidonu doğru tutmamızı veya fren manetine doğru şekilde güç uygulamamıza engeller oluşturabilir. Ayarlamaları kendinize göre yaparak fren durumundaki açısının sizi ne kadar rahatsız edip etmediğini kontrol edin. Farklı açıları tecrübe edin.

 

Fayda Sağladığı Durumlar ve Dezavantajları

Şehir içerisinde sürekli gaz aç-kapa durumlarında kullanması size keyif veya zevk vermez. Bir anlamı da olmaz. Şehir içinde tamamen kullanım dışı bir konuma çekip normal şekilde kullanıyorum motosikleti.

Ancak;

Ancak Nispeten uzun yollar yapıyorsanız yada çok sabit bir yolunuz varsa dümdüz ve sıkıcı. Kilometrelerin çok olmasına gerek yok her gün git gel sabit 20-30 kilometre bir yol yapıyorsanız bile . Gidonu sürekli tutmaktan ve motorun devri sürekli sabit olmasından dolayı insanın elini çok uyuşturuyor. Özellikle sabit devir bir sürüş benim elimi çok uyuşturuyor.

Bu Aparat sayesinde gaz koluna yeni gelin gibi yapışmaktan kurtuluyoruz. Çünkü bir yerden sonra kabak tadı veriyor bu titreşim.  En büyük avantajı bu.

Bunun dışında özellikle uzun yollarda Elinizin daha az yorulmasını sağlıyor gaz kolunu elinizin ayasıyla destekleyerek kontrol edebiliyorsunuz.

 

Dezavantajı yok. Şehir içerisinde kullanmayıp sağa kaydırmanız yeterlidir.

Dediğim koşulları sağlayan her sürücü için bu 1 paket sigara parası bile olmayan aparatı kesinlikle tavsiye ederim

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir