Motosiklet Ayna Uzatma ve Genişletme Aparatı İncelemesi

Merhaba sevgili motosiklet kullanıcısı dostlarım. İncelediğim ürün motosiklet ayna uzatma ve genişletme aparatı. Ürünle ilgili merak  edilen ve bilmeniz gereken detayları paylaştım.

Yazıyı sonuna kadar okursanız içerik kısmındaki tüm soruların cevaplarına ulaşacaksınız.

 

 

 

Yazı içeriği;

 

    • Ayna genişletme ve yükseltme aparatının avantaj ve dezavantajlarından
    • Ayna Uzatma ve yükseltme Aparatı her motora uyar mı?
    • Parasına değiyor mu fiyat/performans?

 

 

 

Avantajları

 

Zaten bu ürünü almak istememizdeki yegane amaç aynaya baktığımızda omuzlarımızı veya tam tersi kel alaka yerleri görmek yerine etrafımızda olan biteni doğru şekilde görmektir.

Alt satırda aynanın en verimli ve doğru ayarlanışının görselini paylaşıyorum

 

 

Yani doğru ayna ayarı sadece arkayı görmekten ibaret değildir. Motosikletiniz orijinalin de sağdaki gibi bir görüş açısı sağlıyorsa bu aparata pek gerek yok. Ama bu aparatla beraber daha önce yakalayamadığınız bu açıya kavuşma ihtimaliniz yükselecektir.

 

Doğru ve sağlıklı bir ayna hem tam arkamızı hem de yan şeritleri kısmen gösterebilmelidir. Sadece yan veya sadece arka şeriti göstermesi bize güvenli bir sürüş sunmaz.

 

Birde atlanan bir detaydan bahsetmek istiyorum. X model motosikleti ahmet kullanıyor memnun arkasını çok iyi görüyor ama mehmet aynı şekilde göremeyebilir.

Neden? Omuz genişliği ile alakalı bir konu. Bedeniniz ne kadar ufaksa Arkayı görme oranınız o kadar artıyor. Dolayısıyla fikir ayrılıkları oluşabiliyor normaldir. Sabit fikirli olmayın yeterli.

 

Dezavantajları

 

Maddi Manevi öyle büyük bir dezavantajı yok.

 

    • Trafikte aralara girerken ayna genişletme yüzünden oluşan fazladan 1-2 santimlik bir taşırma olmuş oluyor. İstanbul ve dar sokaklarda dolaşıyorsanız ve bunu sürekli yapıyorsanız bu biraz dezavantaj. Ama arkayı görerek daha güvenli ve daha hızlı sürebiliyorsanız bu dezavantajı farklı şekillerde yok edebilirsiniz.

    • Yere düşme durumunda taşma durumu yüzünden aynalar daha kolay kırılabilir hale geliyor.

 

İkisi de sağladığı faydayla beraber kabul edilebilecek dezavantajlar

 

Montaj ve uygulama fotoğrafları

Bu arada Motosikletim Suzuki-vstrom dl650 modeli. Orijinal aynaları arkayı gayet iyi gösteriyor böyle bir aparata kesinlikle ihtiyacı yok. Ancak ben uygun fiyatlı bulduğum için pcx aynası kullanmaya karar verdim. Pcx aynası da v-strom üzerinde arkayı eskisi kadar iyi göstermediği için bu aparatı tercih ettim.

 

Ayna Uzatma ve yükseltme Aparatı her motora uyar mı?

 

 

Şöyle bahsedelim. Motorların çoğuna harici aparatlar gerektirmeden uyum sağlıyor. Ama bazı durumlarda ek aparatlar gerekebiliyor.

Paket içeriği

 

    • 2 adet ayna yükseltme ve genişletme aparatı
    • 2 adet 10mm civata (Düz diş)
    • 2 Adet 8mm civata (düz diş)

Ürünün aynanın bağlanacağı tarafında klavuz olarak düz diş mevcut. Yani düz diş aynayı doğrudan takabilirsiniz.

Bu ürünü yanında gelen paket içeriğiyle kullanabilmeniz için. Motosikletinizin belirli özellikler taşıması gerekiyor.

  1. Motor üzerinde bulunan ayna braketi düz diş olmalı
  2. Aynanız Düz diş olmalı veyahut aynanızın üzerinde Ters dişi Düz dişe çeviren aparat daha önceden takılı olmalı

Yani kısacası öncelikle motosikletinizin hangi diş yapısına sahip olduğunuzu anlamanız gerekiyor.

Bunu nasıl yapabileceğinizi öğrenmek için bu yazıyı okuyabilirsiniz.

Tüm Motosiklet Aynaları Birbirine uyumlumudur?

 

Motosikletinizin braketi ters diş ise 10mm ters diş bir çift civata bulmanız gerekiyor. Bazı satıcıların paketinde bu ürün olabilir yada almadan sorabilirsiniz.

Motosikletiniz düz diş ama aynanız ters diş ise Muhtemelen zaten aynanın üzerinde ters dişi düz dişe çeviren (yukarıdaki )  aparat mevcuttur sorun olmaz direk uyum sağlar diye düşünüyorum.

Bu aparatların Düzden düze düzden terse veya tersten düze gibi türleri var.

 

Yani Tek sorun motosikletinizin Braketinin ters diş olması olabilir. Bunun haricinde motorların %95inden fazlasına kolayca uyum sağlayacaktır.

 

Parasına Değer mi?

İstatistikler diyor ki en çok ölümlü motosiklet kazaları geceleri ve genelde binek araçların motosikletlere çarpmasıyla oluyor. Arkadan geleni görmek öndekini görmekten daha önemli  özelliklede siz kurallara uyuyorsanız ve arkadan gelenler uymuyorsa.

Motosiklete alabileceğiniz orijinalliğini bozmayacak/nispeten ucuz ve faydalı aksesuarlardan biri.

 

2015 li yıllarda ayna takımları 25-30 lira falandı. ( yan sanayi takımlar) Örneğin Benim 2 motosikletim var. Cbf 150 ve dl650. Ben yan sanayi dl650 aynası alıp cbf 150 ye takıyordum ve müthiş bir görüş açısı elde ediyordum.

Honda cbf 150 ye geniş açı ayna takmak V-strom aynası Uygulaması

Panelvan kullananlar falan bilirler aynaları çok kullanışlıdır. Panelvan aynası takmış gibi oluyordu diyebilirim. (Soldaki v-strom aynası sağdaki ybr aynası)

Velhasıl nereye varacak bu konu? O zaman ben 50 liraya en kral yan sanayi aynayı alıyordum. şimdi bu tip aynaların takımları 50$dan başlıyor. O zaman diyordum ki ayna aparatı pahalı gerek yok. Ama şimdi tam tersi oldu ayna aparatı bedava kaldı.

Keyifli Sürüşler Dilerim

Uygulama Fotoğraflarınızı

[email protected] adresine mail atmanız durumunda yazıya ekleyebiliriz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir