Yamaha Mt07 Mor 2014 (3.motosikletim)

Merhaba Arkadaşlar Bmw f650 Motorumdan sonra anlattığım üzere cbf150 sahibi olmuştum.

O an kafamda oluşan tek şey bundan sonra motosiklet alırsam cbf 150 yi satmadan yanına bir motosiklet daha koymak olacaktı. Taksim beşiktaş vs gibi yerlere gittiğimiz için değerli motorların çalınma riski daha da yükseliyor.

Aklımda pek bir motor yoktu. Kilometresi yüksek ve yaşlı motorların fiyatları makul düzeyde değildiler biraz fazlaydılar.

Takip ettiğim bi mt07 ilanı vardı Baktım mt07 2014 16.500tl fiyat çekmiş.

Ki o zamanlarda Daha yeni yılı piyasada böyle mt bolluğu yok. Yıl 2015 motor zaten 2014 başında geldi.

19bin tl sıfır fiyatı daha 1 yaşında 16.500tl vermiş. Sahibi Lucas bey. Motosiklet bir kere çalınmış bulunmuş Beyin plaka kontak seti değişmiş ilana da bunu yazmış arkadaş. Sırf bunu yazdığı için adamı bezdirmişler satmakta çok zorlanmış.

Niye çünkü Türk değil. Ben satarken söyledim mi söylemedim.

Gittik gördük Motor bu;

2014 deep armor 13binde sıfır aksesuar bir motosiklet fabrikadan yeni gelmiş sanki hiç kurcalanmamış.

 

Daha önce büyük motor olarak kullandığım motorlar dl650,bmw f650 ve birde cbr 650f idi(650fide 10dk kadar zorlamadan)

Lucas abiyle buluşmaya cbf ile gitmiştim lucas abi sen dedim cbf i kullan bende mt yi ustama gidelim test edelim. Oda gördü tarzımı güvendi bana çalıp gitmeyeceğim belli hani.

Bu arada Lucas abi İspanyol 6 dil bilen bir mimar o kadar ülke gezmiş sonunda bir türkle evlenmiş hanım köylü olmuş. Türkçesi Tatlı bir bozuklukta.

Neyse oturdum motora beklentim çok yüksek değil ama yani gerçekten değil oturdum ufakcık bir şey zaten km saatine bakıp bakıp gülüyorum bu niye bu kadarcık diye.

Anlamanızı istediğim bir şey var. Ben mt 07 yi hiç araştırmadım çünkü tip ve tarz olarak asla aradığım bir motosiklet değildi. Ne gücünden haberim vardı nede herhangi bir şeyinden. Hatta diyordum 700 cc ama çift silindir ne kadar güçlü olabilir ki?

Ama bir kaç kilometre sonra aşık oldum Motora en azından tadına bakmalıyım dedim. Lucas abiyle gittik tamirhaneye motorda bir şey zaten yok.
Hemen baktım Eksiklerini buldum. Lastikte 3 çivi var hava iniyor. Zincir paslı birazda. Yani bakımsız gerçekten.

Ama Adam türk değil ya hani Bizimkiler gibi kıvırma cümleleri yok her şeyi doğalında açık net konuşuyoruz malı bana pazarlamaya çalışmıyor sesi çıkmıyor abinin.

Lucas abi dedim bak 16.500 demişsin ama lastikte 3 çivi var değişecek bu lastik michelinde 650tl. Zincir Seti de 500tl civarında. 1000tl kırarım açık ve net görüyorsun dedim.15.500tl Verebilirim Dedim. Hiç bir şey söylemedi Atakan 16bile teklif eden oldu ama yaklaşım tarzlarını sevmedim sen iyi birine benziyorsun az çok tanıdım seni dedi.

Sana Dediğin fiyata vereceğim sorun yok dedi.

Yani Tarihteki En ucuz Mt07 yi muhtemelen Ben almışımdır arkadaşlar böyle biline :))

Lastiği 50tl ye yamaladım. Zincirde biraz yağlama ile pasını attı temizlendi.

Bu arada Lucas abi 1 hafta sonra afrikaya taşınıyormuş O yüzden acelesi varmış zorlasam 14.500-15.000e alabilirdim ama abartmanın alemide yok.

 

Gelelim Mt 07 Maceralarıma.

O kadar güce rağmen dehşet az bir yakıt tüketimi var sabit 5-6 litre arkadaşlar hatta yavaş gidersen 4 litreye kadar düşüyor.

Aldık Abi motoru Artçım var. Çalınmasın diye kilit taşıyoruz zaten artçı koltuğu rahatsız ki. Çanta da dışarı taşıyor artçı veya ben yalnızken beni sırt yorgunluğundan öldürüyor.

Çantamda 2 ayda zincir taşımaktan perte çıktı ayrıca.

 

Derken Mt07 nin km saatlerinin çalınması moda oldu 2 vidayla söküp gidiyorlar..

Taksim beşiktaş ve kurtuluşta bilhassa ve ben bunlardan başka yere gitmiyorum.
Gidona O mor saplamadan mı koysam vidaları mı körlesem sökemeseler falan diye düşünüyorum.

Neyse çareyi ortalıkta bırakmamakta buldum motoru hiç gözümden ayırmadım şimdi hırsız sökemezse daha çok zarar verip gidebilir…

Ki evim Mezarlığın yanında 250metre ötede çalınan motorları parçalıyor veletler hani.
Hani Derler ya Fırtınanın en güvenli yeri Fırtınanın Merkezidir Diye Muhitteki motosikletlere dokunmuyorlar ilginçtir.(Feriköydeyim)

Gültepedede aynı şekilde motor pek çalınmaz. başka ilçelerden gültepeye getirilir ama.
Şuanda Kapalı Garajım var bu arada bu ev geçiciydi. Parası neyse vereyimde en yakın otopark 1 km mesafede yani oda bir dert.

 

 

Bu arada bir dönem Km saatine tartışma ortasında yumruk atarak pvc sini çatlattım sonrasında bir şekilde tamir ettim onuda burada anlatmayayım.

 

Derken Arkadaşlar…

 

Motosikletin Çalınma stresinden bıkmıştım 2 motor 2 stres yarattı konforsuzluğundan kaskın uzun yolda kafamı tutmaya çalışırken yarattığı yorgunluktan bıkmıştım.

Hızlı bir motor ama kesinlikle kısa mesafelerde zevkli tamamen şehir içi 3.motosiklet olarak falan alınabilecek bir motor.

Bunların aynını 400cc üzeri naked her motor için düşünüyorum.

Motoru alan arkadaşın fotoğrafları benden daha çok hakkını verdiğini söylemek gerek;

Ve son olarak;
IMG_5426

Göz zevki budur gerçekten..
Her mt07 aynı  görünüyor en sevmediğim şeyde buydu ışıklarda belediyenin dağıttığı satrançlar gibi durmak istemiyordum. Adam işi çözmüş.

Sormak istedikleriniz eklemek istedikleriniz olursa Benimle Çekinmeden İletişime geçebilirsiniz.

İyi günler Dilerim.

Atakan Demirtürk

 

 

0 comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir