Fiat Panda 169 2 Din double Teyp Montajı

Merhabalar.Yine bir panda konusuyla karşınızdayım.

Aracı satın aldığımda piyasadaki en ucuz çin malı teyplerden mevcuttu. Ön ve arka hoparlörlerim tamamen çürümüş ve cızırtılı bir sesi vardı.

Önce hoparlörlere el attım.

Araç Kapı Hoparlörleri Nasıl Değiştirilir? Fiat panda

Hoparlörler değiştirdikten sonra ses kalitesi oldukça hoşuma gitti. Daha iyi bir teyple daha kaliteli ses elde edeceğime emindim.

Teyp konusunda biraz yatırım yapmaya karar verdim.

Bu arada mesleğim ses üzerine. Ses ve görüntü teknisyeniyim bütün günüm parazit gürültü , ses kalitesi ve eq ayarlarıyla geçiyor.

Double teyp 

Fiat panda göğüs yapısı ve konumu itibariyle double teyp için yaratılmış bir araba.

Hem arabanın tam ortasında hemde çok yüksek bir konumda. Teybi taktıktan sonrada verimli şekilde kullanmanıza olanak tanıyor.

Park halinde boyun ağrıtmadan dizi film izler bitirirsiniz kesinlikle.

Aslında gönlümden geçen alpine tek din bir teypti. (Ute200 modeli)  Ama arabanın yapısı beni cezbetti. Çünkü double teybin çoğu özelliğini kullanmayacağım. Benim için aramalarımı cevaplaması. tuşlarının kolay kullanılabilir olması. Ses kalitesinin makul bir düzeyde olması. Bir teypten beklentilerim bu yönde.

Çoğu özelliğini kullanmayacağım. Android olanların çok verimli olduğunu düşünmüyorum navigasyon gibi uygulamalarda telefondaki hızı yakalamayacağımı bildiğim için fazla para vermek bana gereksiz geliyor. Ayrıca öyle fiyatlar söz konusu ki. O fiyata müzik çalar değil bilgisayar montajlarsınız o derece.

 

Grundig gx2820 Modelini satın almaya karar verdim. Piyasanın en azından belli bir marka mensubu en ekonomik benim satın aldığım dönem için bu ürün. Yaklaşık 120$ civarında bir bedele satın aldım.

Satın aldığım firma pandanın orjinal soket yapısına doğrudan uyan bir soket çevirici ayarladı. Bana sadece çerçeveyi sökmek soketleri takmak kaldı iş olarak 🙂

Eğer sizinde arabanızda kesilmemişse orjinal soket ve bu şekilde hazır bir dönüştürücü tedarik edebilirseniz herhangi bir elektrik bilgisine sahip olmadan teyp montajını tamamlayabilirsiniz.

Uygulama

 

Aracınızdaki teybe bağlı olarak piyasadan teyp sökme aparatları satın alabilirsiniz. Oldukça ucuz ekipmanlar.

Çerçeveyi 4 adet yıldız vida sökerek çıkartabiliyorsunuz. Ancak sökerken en önemli nokta vidaları içeri düşürmemek yoksa araba sonsuza kadar tıngır tıngır vida sesi yaparak gider kafayı yersiniz. Alması zor olur 🙂

2 din plastik kasası ve yeni teybinimizin kızağı.

Ben 2 din teyp çerçevesini amazondan yok parası bir paraya aldım. 2024 yılına girmek üzereyiz 150tl ye aldım kargo dahil)

Bu arada yeni aldığım plastiğin vida yerleri yoktu. Sıkı geçme olarak yapmışlar. Ama benim içim rahat etmediği için ilaveten cırt kelepçeyle sabitledim. Kelepçeleri sökerek kolayca çıkartılabiliyor.

Soketleri satıcı firma ayarladığı için bana sadece takmak ve yerine montajlarken kabloların ezilmediğine emin olmak kaldı.

Teyp ile gelen mikrofonun montajı  gözlemlediğim kadarıyla en ideal yer sol üst köşe yola düz bakarken net bi şekilde sesinizi gönderebiliyorsunuz.Yan döşeme çok kolay çıkıyor. Onun dışında

Bu kabloyu döşeme altından sert bir tel ile klavuz yaparak geçirdim (torpido altından )

 

Kızak biraz boşluk yarattı. Bu boşluk hem teybin yerinden oynamasına hemde titreşimden dolayı ses yapmasına sebep olabilir. Bunun için İzole bant değil daha kaliteli ve daha titreşim emici olan bez bant kullanıyorum. Sonuç mükemmel oldu beni tatmin etti.

Montaj sonrası görselleri


 

 

Double teyp pandaya gerçekten çok yakışıyor. Eğer arabanıza biraz yatırım yapmak veya daha fazla keyif almak istiyorsanız tavsiye ederim.

One comment

  1. 2005 model fiat panda 1.2 teyp ve kasayı değiştirmek istiyorum sizinki gibi ama amazondan çerçeve bulamadım ve teyb te bulamadım ikisinin de linkini buraya bırakabilir misiniz şimdiden teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir