Araba Orj. Koltuk Kılıflarının sökülmesi Ve Temizlenmesi-Fiat panda

Merhaba sevgili arkadaşlar .Yeni aldığım fiat panda 169 aracımın koltuk kılıflarını temizlemeye karar verdim.

 

Açıkçası Koltukların orjinal rengini hiç beğenmiyordum. Sökmüşken hem hafif bir koruyucu kılıf montajlamak hemde üzerindeki kılıfların yıkamayı düşündüm.

Yazı İçeriği

    • Fiat panda 169 Arabanın ön koltuk kılıflarının sökülmesi
    • Koltuk kılıfından çıkan kir 🙂  ( bence bu kısım önemli)
    • Kılıfları sökerek temizlemek mi? Yoksa koltuk yıkama firmasına gitmek mi?
    • Koruyucu kılıf montajı
Koltukların yerinden sökülmesi

Eski model çoğu arabada koltukları sökmek oldukça kolaydır. genelde 4 adet cıvata tutar.

Eğer emniyet kemeri koltuk ısıtma gibi donanımlar varsa hem yerinden sökerken hemde kılıfları sökerken 2 kere düşünün. Elektronik bilginiz yoksa. yada elinizin ayarı yoksa yapmayın bu işi.

 

Kılıfların Sökülmesi

Belirli başlı yerlerde demir destekler var. Bunlara hem sökerken hemde takarken dikkat etmelisiniz.

 

Özellikle başlık kısmı fiat panda 169 için büyük problem. Her arabada kafalık kolayca çıkabilirken pandada çıkmıyor. Ön koltukların kafalıklarını sökebilmek için içeriden bir kısmı tornavida ile genişletmeniz gerekiyor.

 

 

1 koltuktan çıkan kir 

Çamaşır makinesinde hassas modunda yıkadım.  18 senenin yorgunluğu var. Sıktırma yapmadan! Dolayısıyla kuruması için dolu dolu 1 gün ayırmanız gerekiyor.

128 bin km boyunca orjinal kılıfla kullanılmış. Suyun rengini görüyorsunuz 🙂

Bu kadar ameleliğe değmezdi dediğim yerde koltuktan çıkan kiri görüp iyi ki sökmüşüm dedim. Sizin motivasyon kaynağınız bu olabilir.

Kılıfları sökerek temizlemek mi? Yoksa koltuk yıkama firmasına gitmek mi?

Sökerek temizlemekle yıkama firmasına gitmek arasında çok büyük fark var. Kesinlikle söküp temizlemek hem bakteriyel anlamda hemde hijyen anlamında çok daha ileri bir olay.

Yıkamanın birinci dezavantajı süngeri de ıslatıyor eğer iyi kurutmazsanız daha büyük sıkıntılar çıkartır. İkinci dezavantajı çamaşır makinesi kadar iyi yıkama ihtimali yok…

Sökmeye imkan vakit fırsatınız yoksa hiç yapılmamasındansa oto koltuk yıkama firmalarından destek alabilirsiniz.

 

 

Koruyucu kılıf montajı

Benim arabama özel bir durum olarak Ön koltuklar çoğu arabaya yakın ölçülerde olsa bile özellikle arka koltuklar standart arabaya göre çok daha dar. Dolayısıyla hazır Universal kılıfların hiç biri arka koltuklarıma uymuyor. Arabaya özel ölçüde üreten firmalar var. Bu durumda da normalde x birimse 5x birime çıkıyor fiyat haklı oluyor.

Ayrıca köpeğim olduğu için arka koltukta farklı çözümler yapmak istiyorum. Su geçirmeyen deri halı fleks türevi ürünlerle el yapımı bir arka koltuk kaplaması yapmayı düşünüyorum. Birazda bu sebepten tam sete para vermek istemedim.

İkili koltuk koruyucu takım aldım

Son görseller

Ayrıca koltuğa sabitlenen sağlam koltuk kolçağı satın aldım ve onuda montajladım. arabam Doblo tarzı vites kolu önde bir araç olduğu için orta kısımda kolum çok boş kalıyordu. Özellikle sıkışık trafiklerde ağrı yapıyor. Fiat panda için kol dayama aparatı şart gibi bir şey.

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir