Fiat panda 3. Stop lambasını Lede Çevirme İşlemi

Merhaba sevgili arkadaşlar.

Arabamın orjinal 3. stop lambasında 5wattlık yaklaşık 5 adet t10 lamba bulunuyor.

Ben bunu daha modern gösterecek daha kibar ve orijinalini bozmayacak şekilde lede çevirmeye karar verdim.

 

Ledin avantajı

 

Daha hızlı tepki vermesi. Yanma ve sönme süresinin daha kısa olması. Daha estetik olması. Elektrik tüketiminin daha az olması.

Kısacası kaliteli bir malzeme ve kaliteli bir işçilikle yaptığınızda faydası var. Olmasa da olur muydu? Tabiki olurdu 18 senedir bozulmamış orjinal lambaları bizimkisi fanteziden ibaret 🙂

 

Çakar

 

Arkadaki sürücülerin görüşünü dağıtacak veya trafik yönetmeliğine aykırı şeylerden hoşlanmıyorum. Ama led takmanız durumunda çakar modülü için daha müsait hale geliyor. Ufak bir çakar devresini devreye seri bağlarsanız çakarlı bir fren lambanız olur. Ben yinede tavsiye etmem.

Arabanızın daha havalı göründüğünü düşünüyorsanız kendinizi kandırıyorsunuz. Sizin arabanızın çakarlı fren lambasının olması Arkanızdakinin hiç umurunda değil.

Giriş

 

Arabanızın 3. fren lambasına ölçü ve tasarım olarak uygun bir lede ihtiyacınız var. Led çeşitleri sınırsız düzeyde mevcut. 12volt hazır modüllerden tutun şerit lede kadar her şeyi montajlayabilirsiniz.

Ben piyasada reklamcı modülü olarak geçen 12volt 3 lü ledler

12v kırmızı led reklamcı modülü

Uygulama 

Benim stop lambama 3 takım sığmadı o yüzden sağlı sollu 2 takım taktım. yapıştırmak yerine de altlarını süngerle besledim. Böylece orjinal stop lambama hiç müdahale yapmamış oldum. Ne zaman istersem eski haline döndürebilirim.

T10 elektrik soketinden elektrik almak için  aşağıdaki kablonun benzerini el yapımı olarak yaptım.

İhtiyacım olan şey bir tane t10 led lambayı ziyan etmekten ibaretti. Böylece elektrik tesisatında da bir kesme biçme ekleme yapıştırma yapmadan lambaları çalıştırabilir hale geldim. Bunlar hazır olarakta satılıyor.

Uygulama sonrası

 

 

 

 

Bir şeyi yapmanın bir yolu yoktur. Kendi aracınıza en uygun çözüm bu olmayabilir alternatif fikirlere her zaman açık olun.

Kolay gelsin.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir