Motosiklet Sürücü/Yolcu Peg Tamiri-Onarımı Alüminyum

Merhaba sevgili motosiklet kullanıcısı arkadaşlar. Ufak tefek düşmeler sonucunda hatta park kazalarında bile peg gibi donanımlar eğer ters bir açıya geldiyse katlanmak yerine kırılabiliyorlar.

Benim başıma gelen durumda bu şekilde oluştu. Park yerinde ayaklıktan düşmesi sonucunda peg kırıldı.

 

Parçaların kaybolmaması için hepsini ufak bir kutuya doldurdum.

Pegin yenisinin fiyatını sormadım bile ama tahminimce 100$ üzeri bir fiyatı vardır.  Pert motosikletlerden çıkma parça olarak satın almak mantıklı olabilir. Ama hali hazırda böyle bir ilan veya satış göremediğim için doğrudan sanayiye alüminyum kaynağı yapan atölyelerin yolunu tuttum.

usta mengene üzerinde pimi takarak dolgu tipi kaynak yaptı. Ardından eyeleme yöntemiyle şekil verdi. Aslında eyeyi ben elime almak istedim ama beni dinlemedi.

Vel hasıl fotoğraftaki görüntü ortaya çıktı. Takmak için motorun siyah görünen demirlerini biraz genişletti falan . Hiç karışmadım 😀

2 gün geçti ve tekrar kırıldı.

Tekrar saniyeye gittim. Bu sefer beni dinlemek zorunda kaldı benim tarifim üzerine ücretsiz şekilde yaptırdım.

Öncelikle şunu bilmek gerekiyor. Arkadaşlar ne olursa olsun kırıldıktan sonra bir malzeme özelliklede bu tip fazla tutunma ve destek alanı olmayan bir malzeme fabrikadan çıktığı haline geri dönmüyor maalesef.

İşte bu yüzden ayaklığın açısına baktım. İlave destek atabileceğimiz yer var mı diye epeyce kurcaladım.

 

 

Tarif ede ede. Motorun başına git gel. Gördüğünüz destek noktalarını yaptırdım. Estetiği fazla bozmuyor sonuçta ayaklık çok dikkatli bakılan bir nesne değil.

 

Hemen hemen 5 bin kilometre oluyor hala sağlam ve sorunsuz kullanıyorum.

Son olarak alüminyum renk boyayla boyadım takmadan önce.

Aslında tamir ettirirken beni idare etsin bu esnada da çıkma 2.el bir peg bulurum diye düşünmüştüm ama o kadar sağlam oldu ki bu ihtiyacım ortadan kalktı gibi görünüyor oldukça memnunum.

Sizde motosikletinizin kırılan bu ve benzeri parçaları için bu tip çözümler geliştirebilirsiniz.

Keyifli çalışmalar keyifli sürüşler dilerim.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir